• Odd Volden

Skrivesperre (2)... Erfaringsnettverket


Facebook-debatter kan være både kronglete og kranglete

I går skrev jeg et innlegg her på EK-bloggen. Det handlet om en mulig skrivesperre, og om noen mulige årsaker. Jeg delte innlegget på egen profil og i Erfaringsnettverket. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at jeg hadde glemt å skrive om nok en grunn til det som kanskje er eller kanskje ikke er en skrivesperre: Erfaringsnettverket.


Jeg har heiet kraftig på Erfaringsnettverket. Det er godt tenkt og godt moderert. Det har mange medlemmer (mange er riktignok passive). Erfaringsnettverket i seg selv har ikke vært problemet for meg. Min bruk av det har vært problemet.


Altfor ofte lenket jeg til et eller annet, uten å orke å gjøre annet enn å levere en provokativ setning eller to. Det hjelper alltids litt å lette trykket, men som man roper i skogen, får man svar, og det fikk jeg gjerne, i form av solid motbør; ikke sjelden i en like provokativ form som mitt "innlegg". Og så var vi i gang.


Det er ikke mye som er mer bortkastet enn endeløse bataljer i kommentarfelt på nettet. Ja, selv der de foregår i sivilisert form, og det til og med fremkommer noe nytt, er det stort sett usynlig for andre enn den du diskuterer med. Når våpengnyet har lagt seg, er vi stort sett like langt.


Det endte med at jeg tok meg en pause. Det var deilig. Jeg oppdaget at verden gikk sin skjeve gang uten at jeg delte og deltok. Etter hvert oppdaget jeg også at det gikk an "å være passivt medlem" - man kan se hva som deles og skrives, selv om man ikke kan kommentere. Og best av alt: man kan lagre lenkene som deles!


Men nå er jeg altså fullt medlem igjen. Og jeg har altså skrevet og delt et blogginnlegg som noen kanskje vil oppfatte som provokativt, selv om jeg denne gang brukte mange ord og forsøkte å dra leserne gradvis inn i teksten.


Jeg ser at det har kommet noen kommentarer. Jeg har ventet med å åpne dem (ikke helt, da; jeg smugkikket litt på den første som kom:), i håp om at hvis jeg venter til jeg har tid og er opplagt, klarer jeg kanskje å holde hestene litt og ikke sette ut i full galopp så fort noe trigger.


Planen er å samle opp kommentarer til det jeg skriver på EK-bloggen (og eventuelt andre steder (hvis det altså viser seg at jeg ikke har skrivesperre (lenger))), og så bruke disse kommentarene som springbrett for nye tekster. Håpet er at disse "dialogene" når lengre enn svar / diskusjoner i kommentarfeltet i Erfaringsnettverket, og at det hele blir mer lesbart og anvendbart for EK-bloggens lesere. Ja, kanskje kan jeg til og med håpe at dette kan være med på å danne en plattform for Erfaringssentrum?


Det finnes en utfordring: Jeg mener å ha sett at det forventes at man svarer på kommentarer til egne innlegg i Erfaringsnettverket. Det kan være at moderatorene ikke aksepterer at jeg flytter svarene inn på EK-bloggen, selv om jeg deler blogginnleggene i Erfaringsnettverket. Vi får se. I verste fall får jeg la være å dele innleggene mine i Erfaringsnettverket og håpe at EK-bloggen har eller vil skaffe seg mange nok lesere via andre kanaler.


Dette innlegget er langt nok som det er. Blogginnlegget Skrivesperre (3)... kommer i morgen eller lørdag. Vil du være med, så heng på!

65 visninger